PRODUSE

• TURBOSUFLANTE:

Seria "T" (dezvoltate din licenta HOLSET **) - informatii produse | aplicatii
Seria T produsa de Hidromecanica, are la baza o licenta de varf si este destinata supraalimentarii motoarelor diesel pentru tractiune rutiera, utilaje de constructii, aplicatii navale, feroviare si diverse aplicatii industriale, acoperind gama de puteri cuprinsa intre 60 si 800 CP pe unitate de turbosuflanta.

Seria "TR"
(dezvoltate din licenta BROWN BOVERI **) - informatii produse | aplicatii
Seria TR produsa de Hidromecanica are la origine o licenta BROWN BOVERI (BBC), care a fost dezvoltata si diversificata intr-un numar mare de aplicatii. Este destinata motoarelor diesel cu diverse utilizari: tractiune feroviara (locomotive diesel-electrice, diesel-hidraulice, automotoare), aplicatii navale (motoare principale, motoare auxiliare, grupuri electrogene, grupuri de interventie-urgenta), grupuri stationare, aplicatii din domeniul petrol si gaze (instalatii de foraj, agregate de cementare, motogazocompresoare) s. a. Aceste turbosuflante acopera gama de puteri 350 la 1500 CP pe unitate de turbosuflanta.
Seria "TS" - informatii produse | aplicatii
Seria TS produsa de Hidromecanica este destinata motoarelor diesel avand in principal urmatoarele destinatii : tractiune feroviara (locomotive diesel-electrice, diesel-hidraulice,), aplicatii navale (motoare principale de propulsie marina ori fluviala, motoare auxiliare, grupuri electrogene navale), grupuri stationare, centrale electrice, aplicatii din domeniul petrol si gaze s. a. Aceste turbosuflante acopera gama de puteri 1200 la 4000 CP pe unitate de turbosuflanta. Familia TS 4 are la origine o licenta SULZER** in timp ce familiile TS5 si TS6 pleaca de la o licenta ALCO**.

** Nota: licentele au expirat, in prezent HIDROMECANICA producand turbosuflantele sub marca proprie.

Mai precizam ca reparam in atelierele noastre orice turbosuflanta care a fost produsa de noi in cei peste 40 de ani de cand activam in domeniu si de asemenea , de la caz la caz, reparam si turbosuflante similare produse de producatori mondiali de traditie (ca de exemplu HOLSET, ABB, MAN, SCHWITZER, GARRETT, KKK, IHI, ALCO, ELLIOT, MITSUBISHI, etc.).

• TRANSMISII POWERSHIFT

(dezvoltate din licenta CLARK **) - informatii produse | aplicatii
      Sunt compuse dintr-un convertizor hidraulic de cuplu si o transmisie care schimba vitezele sub sarcina (powershift), dispuse fie ca ansamble independente, fie intr-un ansamblu unitar.
Se executa in gama de puteri cuprinsa intre 50 si 1000 CP,
totalizand 14 tipodimensiuni si 60 de aplicatii.

Seriile C + T se adreseaza domeniului de puteri 165 ... 1000 CP.
Seriile HRS sunt utilizabile in domeniul 50 ... 215 CP.

Sunt destinate unei game largi de utilaje : incarcatoare frontale, buldozere, autogredere, autoscrepere, compactoare, autobasculante, dumpere, automacarale, motostivuitoare, locomotive de manevra, etc.

** Nota: Licenta a expirat, în prezent transmisiile sunt fabricate sub marca proprie.

TRANSMISII HIDRAULICE

- (dezvoltate din licenta VOITH*) - informatii produse | aplicatii
Sunt produse folosite in tractiunea feroviara la echiparea locomotivelor diesel-hidraulice.
Domeniul de puteri 136....1500 CP
Solutiile adoptate pentru realizarea perechilor de transmisii si reductoare sunt fie cu reductor flansat fie cu reductor inglobat.
S-au proiectat si realizat un numar de 7 tipuri de transmisii hidraulice in variante care depasesc 50 de aplicatii.

* Nota: Licenta a expirat, în prezent transmisiile sunt fabricate sub marca proprie.

REDUCTOARE INVERSOARE

- informatii produse | aplicatii
Produse utilizate in tractiunea feroviara la echiparea locomotivelor diesel-hidraulice.

Gama de puteri carora se adreseaza : 300....700 CP

CONVERTIZOARE HIDRAULICE DE CUPLU

- informatii produse | aplicatii
Sunt destinate in special pentru echiparea grupurilor de foraj si instalatii de interventie in industria petrolului.
Gama de puteri 136....1200 CP.
Se executa 6 marimi de convertizoare in variante diferite ce acopera 19 aplicatii.

CUPLAJE HIDRAULICE

- informatii produse | aplicatii
Cuplajele hidraulice sunt utilizate la diferite utilaje miniere, benzi transportoare pentru exploatari miniere, cariere, termocentrale s. a.
In fuctie de necesitatile beneficiarului se executa in variante diferite ce asigura posibilitatea montarii fie pe motorul electric de antrenare fie pe partea antrenata. Tot in functie de necesitati se pot executa si cu transmiterea miscarii lateral prin curele trapezoidale. Gama de puteri 5,5....650 kW. Se executa in 7 marimi pentru 24 aplicatii.

DIVERSE


Beneficiind de tehnologii si echipamente de fabricatie ce permit flexibilitatea productiei, HIDROMECANICA satisface solicitarile clientilor sai realizand in baza documentatiei oferite de beneficiari, produse utilizate in diverse domenii
: Transport feroviar: componente pentru amortizoare, piese pentru arcuri de vagoane, carcase lagar,ansamblu bara de tragere , roti dintate, arbori, capace,  bucsi,tampoane etc;
Transport si constructii (componente pentru punti) : butuci roata, suporti planetari, roti solare, casete diferential, diferite flanse, saboti frana etc.;
Industria alimentara: roti cu came pentru curele dintate.
Industria miniera: casete asamblate si diverse piese pentru role de benzi transportoare, zale de legatura etc.
La cererea beneficiarului, se pot executa atat repere turnate sau forjate cit si repere prelucrate mecanic, inclusiv cele ce necesita prelucrari de precizie

• Piese de schimb pentru Tractoare de 65CP

• Piese de schimb pentru Tractoare de 45CP