DESPRE NOI


HIDROMECANICA a fost infiintata ca firma particulara in 1880, in Brasov - oras cu o mare traditie industriala. Dupa 1982 HIDROMECANICA a cunoscut o dezvoltare fara precedent, echipamentul tehnologic a fost innoit in proportie de peste 80%. Tehnologiile si echipamentele de fabricatie din HIDROMECANICA au fost dezvoltate in conceptul asigurarii calitatii, productivitatii si flexibilitatii productiei.
In prezent HIDROMECANICA este o societate privata cu un profil complex de fabricatie bazat atat pe produse de conceptie proprie cat si pe familii de produse dezvoltate dupa mai multe licente.
Organismul de certificare TÜV SÜD al firmei TÜV Management Service GmbH certifica in conformitate cu procedurile TÜV SÜD ca firma HIDROMECANICA a stabilit si aplica Sistemul de Management al calitatii in conformitate cu cerintele DIN EN ISO 9001:2008.
Pentru asigurarea conformitatii produselor noastre cu reglementarile legale in domeniile feroviar si militar, HIDROMECANICA a obtinut:
• Autorizatia de FURNIZOR FEROVIAR din partea Autoritatii Feroviare Romane – AFER;
• CALIFICAREA Societatii de catre AUTORITATEA CAILOR FERATE GERMANE (DB) pentru procesele de turnare , tratament termic si prelucrari mecanice , in vederea executiei de piese din fonta cu grafit nodular.
                                Sistemul Calitatii implementat in HIDROMECANICA este in conformitate cu cerintele M.Ap.N. NG OMCAS-02.01 si SR EN ISO 9001, certificare acordata de catre Ministerul Apararii Nationale din Romania prin Organismul Militar de Certificare , Acreditare si Supraveghere-OMCAS.
Principalele grupe de produse realizate la HIDROMECANICA sunt:
• TURBOSUFLANTE pentru supraalimentarea motoarelor Diesel, cu puteri intre 60 - 4000 CP, realizate pe baza licentelor *: HOLSET, ABB, ALCO, SULZER;
• CONVERTIZOARE HIDRAULICE DE CUPLU SI TRANSMISII POWERSHIFT in gama de puteri cuprinsa intre 60 - 1000 CP pe baza licentei * CLARK ;
• TRANSMISII HIDRAULICE pentru locomotive Diesel hidraulice cu puteri intre 136 - 1300 CP, pe baza licentei * VOITH;
• CONVERTIZOARE HIDRAULICE DE CUPLU pentru grupurile de forta al instalatiilor de foraj si de interventie din industria petrolului intr-o gama de puteri cuprinsa intre 165-1200 CP;
• CUPLAJE HIDRAULICE pentru puteri de 5,5 - 650 KW .
Nota: Mentionam ca licentele au expirat iar HIDROMECANICA fabrica si dezvolta produse sub marca proprie.
• DIVERSE
HIDROMECANICA executa diverse componente si piese de schimb pentru utilaje din domeniul constructiilor.
- Pompe centrifuge de apa, pentru pomparea lichidelor neagresive curate sau putin murdare, destinate santierelor de constructii, instalatiilor industriale, irigatiilor si desecarilor agricole;
- Pompe hidraulice cu roti dintate, ce echipeaza utilaje grele de tip Stalowa Wola, Fadroma si Belaz;
- Pompe de apa si de ulei pentru motoare ce echipeaza autovehicule si utilaje grele;
- Distribuitoare si cilindri hidraulici ce echipeaza utilaje grele de tip Stalowa Wola;
- Piese de schimb pentru tractor de 45 CP si 65 CP.
HIDROMECANICA isi manifesta interesul si disponibilitatea pentru orice alte forme de cooperare in productia si distributia de echipamente industriale.